BDP sensoren krukas

BDP sensoren krukas

Een slecht werkende BDP sensor of krukassensor is vaak als eerste te herkennen aan een spontaan schokkende motor. Op dat moment worden de signalen vanuit een van de sensoren niet goed doorgegeven. In een later stadium zal de motor spontaan uitvallen. Dit uitvallen gebeurd dan bij een warme motor. Online kunt u altijd op ons rekenen, u bestelt wanneer u dat wilt en wij leveren dan zo snel mogelijk.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 14

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Volvo Ontsteking

In de categorie elektra voor uw Volvo bieden we producten aan zoals bougies, bobines, stekkers, rotors, verdeelkappen, onstekingsmodules, sensors, condensators en bougiekabels.

Functie DPB sensor

De krukas sensor bepaalt wanneer de motor een hele rotatie heeft gemaakt. Op je krukas zit een tandwiel waar allemaal tandjes op zitten. Op het moment dat er een tand mist ontstaat er een inductie spanning. Vandaar dat deze sensor ook wel de inductieve sensor wordt genoemd. Je motor haalt dus uit deze sensor de gegevens hoeveel toeren je motor draait en wanneer je eerste zuiger in het BDP (Bovenste Dode Punt) staat.

DPB sensor vervangen

Wanneer de sensor defect is, zal de motor slecht lopen en in sommige gevallen zelfs stilvallen of helemaal niet meer starten. In dit geval zult u de krukassensor moeten vervangen. Een nieuwe bestelt u snel en eenvoudig bij Estate Services.

Elektronica onderdelen bestellen

Voor al U Volvo-elektronica bent u bij Estate Services op een vertrouwd adres. De elektronica onderdelen voor uw Volvo kunt zijn te bestellen in onze webwinkel. Online kunt u altijd op ons rekenen, u bestelt wanneer u dat wilt en wij leveren dan zo snel mogelijk. Of u nu voor uw plezier klust aan uw auto, of omdat er echt iets noodzakelijk vervangen moet worden, bij Estate Services bent u altijd aan een vertrouwd adres voor betrouwbare Volvo-onderdelen.