ABS

ABS is een belangrijke uitvinding die remmen zowel veiliger als effectiever heeft gemaakt. Een ABS-systeem bestaat uit verschillende onderdelen. Dankzij ons volledige assortiment kunt u bij ons voor elk Volvo-onderdeel een geschikte vervanging vinden. Bovendien hebben wij bij Estate Services de juiste kennis in huis om u aan een passend onderdeel te helpen, dus aarzel niet om met ons contact op te nemen. Al onze ABS-onderdelen zijn van uitstekende kwaliteit en dragen bij aan de veiligheid van uw auto.

Volvo-ABS onderdelen

Volvo-ABS onderdelen ABS-systemen worden tegenwoordig in vrijwel alle auto’s gebruikt - natuurlijk ook in uw Volvo. ABS bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een sensor en een ring. De afkorting ABS staat voor antiblokkeersysteem, en de naam geeft meteen weg waar ABS voor gebruik wordt. Auto’s die niet uitgerust zijn met ABS kunnen last hebben van geblokkeerde wielen als er in een noodsituatie hard op het rempedaal wordt getrapt. Dit heeft onder andere als ongewenst gevolg dat er tijdens het remmen niet bijgestuurd kan worden.

Volvo-ABS bestellen ABS lost dit probleem handig op door tijdens het remmen nauwkeurig in de gaten te houden of het wiel op het punt staat te blokkeren. Een elektronisch onderdeel - de ABS-sensor - detecteert of de wielen bijna vastslaan. Als dit gebeurt, neemt de ABS tijdelijk de remkracht weg. Dit zorgt ervoor dat de auto tijdens een hevige remactie bestuurbaar blijft, zodat objecten ontweken kunnen worden en de auto nog in staat is door bochten te manoeuvreren. Bovendien neemt de remefficiëntie in normale omstandigheden licht toe, waardoor de auto sneller stilstaat. ABS is om deze reden een belangrijk onderdeel van het remsysteem.

Volvo-ABS bestellen

De veiligheid van de auto neemt door ABS aanzienlijk toe. Als er een onderdeel van de ABS defect is - bijvoorbeeld de sensor of de ABS-ring - en vervangen moet worden, dan is het van belang dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Volvo-ABS onderdelen bestellen kan natuurlijk in onze webshop. Wij zorgen ervoor dat de bestelde ABS-onderdelen direct uw kant op komen. U kunt ze dan meteen plaatsen en weer met een veilig gevoel de weg op.

Volvo-ABS onderdelen bestellen