Gloeibougies

Gloeibougies

Een auto kan niet zonder elektra, ook al zit er dan een verbrandingsmotor in: voor het starten is immers een goede accu en een goede verbinding nodig. Bij Diesel motoren laat de motor niet starten zolang de motor koud is, dan heeft hij de hulp nodig van degloeibougie. Bij Estate Services Online besteld en al de volgende werkdag in huis, afhalen kan natuurlijk ook.

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Elektra-onderdelen Volvo

De gemiddelde automobilist staat er vaak niet bij stil hoeveel er elektronisch werkt in zijn auto. Is een Diesel motor te koud, dan is de speling tussen zuiger en cilinderwand te groot. Veel compressie gaat dan verloren zodat de auto niet meer kan starten. Pas wanneer de motor warm gedraaid is, zetten de metalen dusdanig uit dat het verbrandingsproces vanzelf loopt. Voor dit proces heeft een dieselmotor een “starthulp” nodig. Daarvoor werden de gloeibougies ontwikkeld..

Zodra de motor draait, warmt het hele motorblok al snel op. De motor gaat dan tot zelfontsteking over en heeft de extra ontstekingshulp niet langer nodig. De gloeibougie dooft en wordt voor de rest van de rit niet meer gebruikt. Dit verklaart tevens waarom een dieselmotor niet met conventionele startkabels kan worden gestart of met duwen in gang kan worden gezet. Zolang de motor koud is, laat hij zich zonder hulp van de gloeibougie niet starten.

Omdat de gloeibougies in de auto voor het merendeel van de tijd niet worden gebruikt, is hun levensduur aanzienlijk langer dan die van gewone bougies. Over het algemeen kan over die levensduur geen uitspraak worden gedaan. Een gloeibougie wordt pas dan vervangen wanneer hij zijn uitval aankondigt. Wanneer de motor steeds slechter start, wordt het tijd voor deze reparatie.

Er moet dan echter ook meteen actie worden ondernomen! Zolang de auto nog steeds start, is de vervanging van gloeibougies aanzienlijk makkelijker dan wanneer hij het volledig laat afweten.

Volvo elektra bestellen

Bij Estate Services kunt u elektra-onderdelen bestellen voor uw Volvo. In deze categorie vindt u ze geordend naar toepassing: elektra voor de trekhaak, schakelaars en sensoren, ruitenwissers, sproeiers, ontsteking en startmotoren, kachelonderdelen, dynamo's – alleen al uit dit korte overzicht blijkt hoeveel mogelijke elektra-onderdelen er wel niet zijn. Bij Estate Services hebben wij de onderdelen die u zoekt.

Online bestellen is natuurlijk bijzonder gemakkelijk, in onze webshop kunt u dag en nacht terecht voor Volvo-parts. Dat is een groot voordeel, zeker als u snel een vervangonderdeel nodig heeft. Zo heeft u zelf de controle; u bent niet van een garage afhankelijk. Uiteraard kunt u wel contact met ons opnemen als u vragen hebt.